1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Bostadsrättsförening


Några av de största bostadsrättsföreningarna i Danmark använder Kalklösare

FSB, Lejerbo och AKB är några av de bostadsrättsföreningar som bekämpar envis kalk i vattnet med ett system från AMTech Aqua Miljø.

Fördelarna med att bekämpa envis kalk kommer inte bara invånarna till godo, fastighetsinspektören och bostadsförvaltaren kommer även att kunna uppleva de ekonomiska och miljömässiga fördelarna med kalkkrossystemet. Kontakta oss redan idag för att få en skräddarsydd lösning till er bostadsrättsförening. Eller läs mer och förstå varför det är en bra idé att bekämpa envis kalk.

*Kalklösaren för vattenverk, industri och bostadsrättsföreningar kommer med hela 10 års garanti.

Problem med kalk i vattnet

Det höga kalkinnehållet i grundvattnet ger bostadsrättsföreningar och villaägare på många platser i Sverige för stora ekonomiska och miljömässiga påfrestningar. För det vanliga hushållet uttrycks det oftast i form av igenkalkade maskiner och badrum. Läs mer om kalk i hus här.

För bostadsrättsföreningar kan det även finnas andra konsekvenser kopplat till kalk i vattnet.

Dåligt vattentryck

Kalk i vattenledningar

Om det är problem med lågt tryck på duschen eller en svag vattenstråle från kranen kan det bero på kalk i vattenledningarna. Över tid kan kalk sätta sig inne i vattenledningarna, nästan som en hård sten som förhindrar vattnet att rinna igenom. Utöver irritationen vid dåligt vattentryck i fastigheten kan det även ha ekonomiska konsekvenser.


I artikeln från Teknologisk institut:”Utredning om fysisk vattenbehandling för lösning av kalkproblem i vatteninstallationer” undersökte man konsekvenserna av kalk i vattenrör. Undersökningen visade att det kostar 6 gånger så mycket energi att pumpa 12 liter vatten per minut genom ett 20 mm rör med 3 mm kalkbeläggningar, som det gör med ett rör utan beläggning.

Försämring av värmeledningsförmågan

kalken i vattenledningarnas inflytelse på värmeledningsförmågan

I samma artikeln från Teknologisk Institut undersökte man även kalken i vattenledningarnas inflytande på värmeledningsförmågan. Resultatet var tydligt: Även ett tunt lager kalk ger en betydlig försämring av värmeledningsförmågan.

Reparation av ventiler och rör

Ansamlingar av kalk i rör och ventiler skapar problem i sådan grad att den bör avlägsnas. Detta görs oftast med kemikalier som är skadliga för miljön. Kalkkrossen för bostadsrättsföreningar från AMTech Aqua Miljø behandlar vattnet med frekvenser utan att tillföra kemikalier i vattnet.

Kalkkross till bostadsrättsföreningar

De större kalkkrossarmodellerna består av en datorenhet i ett metallskåp, som styr ett eller flera impulsblock som är monterade på utsidan av vattenrören. Impulserna ändrar rotationsriktningen för elektronerna i vattnets väteatomer. Läs den omfattande artikeln skriven av den kända vattenverksspecialisten och kemisten Jørgen Blandford här på danska!

 

En enklare förklaring till varför en kalkkross fungerar kan du få i den här videon. 

Kundberättelser

”Genom åren har vi kämpat med kalk i vattnet. Vi försökte allt möjligt, så när jag hörde talas om kalkkrossen var jag till en början tveksam. Men den har verkligen gjort skillnad, även om jag fortfarande inte förstår hur den fungerar”

- Svend Erik Munck, fastighetsinspektör FSB

 

”Jag visste inte att det hade kommit nytt vatten, men plötsligt blev mitt kaffe för starkt trots att jag doserade det som jag brukade. Det är inte heller längre nödvändigt att avkalka kaffemaskinen varannan månad. därför har jag sparat pengar på både ättiksyra och kaffebönor.”

- Hanne Jæger, Villaföreningens ordförande

 

"Vi spar på underhållskostnaderna och för de boende är det nu mycket lättare att städa badrummet, för nu kan man torka bort kalken med en trasa".

- Poul Thrane, Projektledare FSB

 

Ett genomarbetat beslutsunderlag

Eftersom vi vill ge konsumenter, driftansvariga och styrelsen den bästa upplevelsen av vårt Kalklösare rekommenderar vi följande förlopp:

Vi kommer gärna på besök och berättar om vårt kalkkrossystem på ett styrelsemöte, eller till ert årsmöte och berättar om hur det naturliga innehållet av salt och kalk varierar utifrån de lokala förhållandena i marken.

Uppgifter som används för utarbetandet av ett erbjudande:

  • Hur många ingångar har er bostadsrättsförening?
  • Vilken rördiameter vid ingången efter vattenmätaren?
  • Vilken typ av rör finns efter vattenmätaren?
  • Hur många lägenheter finns i bostadsrättsföreningen?
  • Hur långt är avståndet till den yttersta / högsta användaren?
  • Finns anslutna kärl (har ni tryckförstärkare – pumpar etc.)?
  • Vi vill väldigt gärna komma på besök och hjälpa till att samla in relevant information, samt inspektera er installation.

När vi har all relevant information på plats skickar vi ett icke bindande erbjudande på ett kalkkrossystem, som är anpassat för just er bostadsrättsförening.

Kontakta oss redan nu