1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Hus


Kalk i grundvattnet kostar husägare stora pengar och belastar miljön.

Det svenska grundvattnet har på många platser ett förhöjt kalkinnehåll. Det kan skapa en mängd problem i huset. Med Kalklösare kan många av dessa problem undvikas.

Köp Kalklösare här

Læs om Kalklosare her: https://se.trustpilot.com/review/www.kalklosare.se


Kalk i rör och kopplingar

I artikeln från Teknologisk institut:”Utredning om fysisk vattenbehandling för lösning av kalkproblem i vatteninstallationer ” undersökte man konsekvenserna av kalk i vattenrör. Undersökningen visade att det kostar 6 gånger så mycket energi att pumpa 12 liter vatten per minut genom ett 20 mm rör med 3 mm kalkbeläggningar, som det gör med ett rör utan beläggning.

För privatkonsumenten kan kalk i vattenledningarna innebära en dyrare värmeräkning och sämre utnyttjande av varmvattensystemet.

 

 

Kalk i tvättmaskinen

Kalkhaltigt vatten behöver mer tvål för att rengöra dina kläder. Det är inte bara dåligt för miljön utan även för dina kläder. I längden kommer den högre konsumtionen av tvål att slita mer på kläderna.

Dessutom kan kalk i vattnet förkorta tvättmaskinens livslängd, eftersom förkalkade värmeelement kräver mer energi och i slutändan kan göra att maskinen brinner ihop. 

Kalk i toaletten

Om toaletten rinner eller du har bruna avlagringar kan det bero på en hög halt av kalk i vattnet. Då toaletten ständigt utsätts för vatten bildas lätt små kalkavlagringar där rost och bakterier kan sätta sig och bilda bruna avlagringar. Det krävs frekvent rengöring för att hålla kalken borta i toaletten och ibland rengöringsmedel som innehåller kemikalier som kan vara skadliga för miljön.

 

 

Kalk i badrummet

Vita fläckar på kakel, armaturer och glas kommer med en hög halt av kalk i vattnet. Det skapar främst kosmetiska problem och kan så småningom täppa till duschhuvudet och kranen. 

En av biverkningarna av kalk i badrummet är de miljöskadliga ämnen som används för att ta bort den envisa kalken. Kalkborttagare m.m. har ofta tillsatser av andra kemiska ämnen som kan belasta miljön.   

Kalk i diskmaskinen

Om du har vita fläckar på glas och fat kan det bero på kalk i vattnet. Utöver den kosmetiska försämringen kan kalk i vattnet medföra en sämre disk. Detta eftersom det uppstår kalkavlagringar i vattenmunstyckena. Dessa avlagringar sänker vattentrycket och medför att diskmaskinen inte diskar optimalt.

 

 

Kalk i vattenkokaren och kaffebryggaren

Även ett tunt lager kalk kan påverka effektiviteten på dina maskiner negativt och i värsta fall kan det få dem att brinna.

Teknologisk Institut har undersökt kalkens värmeledningsförmåga i vattenledningar. Resultatet visade tydligt att även ett tunt lager kalk ger en betydlig försämring av värmeledningsförmågan. På samma sätt kan kalk i vattenkokaren och kaffemaskinen medföra en försämrad förmåga att värma vattnet. Det kan innebära att maskinerna behöver arbeta hårdare och därför kan brinna.

 

Lösningen från Kalklösare

Kalklösare monteras utanpå huvudröret med inloppsvatten efter vattenmätaren och kommer därifrån behandla allt vatten i ledningsnätet utan att tillföra eller avlägsna något från själva vattnet. Lösningen är underhållsfri och förbrukar bara en mycket liten mängd ström.

Kalklösare behandlar vatten så att kalken i vattnet faller ut som den mer pulverliknande aragoniten istället för den hårda kalciten. Det gör att det fortfarande finns kalk i vattnet men att man inte behöver använda både kemikalier och hårt arbete i städningen. Kalken kommer i framtiden att kunna tas bort med en ren mikrofiberduk, eller till och med bara händerna.

En enkel förklaring till tekniken bakom Kalklösare kan ses här nedanför:

Kundberättelser

”Jag var skeptisk när jag hörde talas om kalkkrossen, men jag bestämde mig för att ta steget och fick en installerad. Vattnet blev omedelbart mjukare – jag kunde märka och smaka skillnaden. Nu kunde kalken lätt torkas bort överallt, så jag ägnade resten av kvällen åt att städa. Min elektriska vattenkokare har rengjort sig själv på 2 veckor utan ättiksyra eller något, och jag sparar till och med på rengöringsprodukterna. Jag kan inte komma ihåg när jag senast blev så positivt överraskad. Jag kan inte förstå hur det fungerar men det betyder inte så mycket”.

Peter Mols, Hellerup

"Jag har haft den i 11 år och vill inte bli av med den. Den fungerar bara men gör inte rent åt mig. Kalken blir som ett tungt lager som enkelt tas bort med en grön svamp."

Kjeld F.  (Facebook Reviews)

Egnahemsföreningar

Är ni en förening som är nyfikna på hur fler kan bli fria från kalkproblem? Kontakta då info@kalklösare.se för att höra mer om ett rabattavtal, om det ska göras inköp till flera hushåll. Vi erbjuder oss även att komma ut till ett årsmöte och presentera vår teknik, där även ett gratis provinstallation kan erbjudas, så att ni själva kan bedöma om det är rätt lösning för er.  

Vi har även utvecklat system till bostadsrättsföreningar och flerbostadshus. Läs mer om möjligheterna här: Bostadsrättsförening.